Tampereen Energiantuotannolle Solax huoltotoiminnan ohjaamiseen

MainIoT ja Tampereen Energiantuotanto Oy, joka kuuluu Tampereen Sähkölaitos -konserniin, ovat sopineet Solax -toiminnanohjausjärjestelmän toimituksesta kaikkien voima-, vesivoima- ja lämpölaitosten huoltotoiminnan ohjaamiseen.

”Tampereen Energiantuotanto on kehittämässä toiminnan ohjausta. Yhtenä kehityksen osa-alueena tavoitellaan kokonaisvaltaisen ja ajantasaisen näkymän saavuttamista ennakkohuolto- ja kunnossapitotoimintaan.  Ohjaustietoa voidaan tehokkaasti hyödyntää tulevissa huoltostrategisten ratkaisujen ja investointien päätöksissä, kertoo tuotantopalvelupäällikkö Pentti Iso-Pietilä, Tampereen Energiantuotannosta.

”Haimme järjestelmää, josta löytyy laajat kunnossapidon ja huoltopalvelun ohjaamiseen tarvittavat toiminnallisuudet myös mobiilisti. Näiden lisäksi tärkeinä toimintoina on työntekijöiden ja aliurakoitsijoiden ohjaamisen työkaluja kuten tuntikirjausta, graafisten töiden ja resurssien hallintaa sekä henkilöiden osaamisenhallinnan toimintoja. Töidenhallinnan puolella tärkeitä toimintakokonaisuuksia olivat joustavat työvaiheiden ketjuttamisrakenteet (workflow-toiminnallisuus) sekä prosessi- ja sähköerotussuunnittelutoiminnallisuus.”

Toimitettava Solax-ratkaisu pohjautuu Microsoft Dynamics AX2012 -teknologiaan. Ratkaisu on moderni palvelujen ohjauksen toimialaratkaisu, joka on saanut ensimmäisenä Suomessa Microsoftin kaikkein korkeimman tason kansainvälisen Certified for Microsoft Dynamics® AX2012 -sertifikaatin (CfMD). Globaalisti tunnustettu CfMD-sertifiointi varmistaa sen, että tekniset ja toiminnalliset ominaisuudet ovat huippuluokkaa.

”Yhteistyö Tampereen Energiantuotannon kanssa on kestänyt jo toistakymmentä vuotta ja on kunnia olla toteuttamassa heidän kanssaan myös tulevaisuuden huollon ja palvelujen toiminnanohjausta”, kertoo johtaja Veli Nikkola MainIoT:sta

Tampereen Energiantuotanto Oy on Tampereen Sähkölaitos -konserniin kuuluva yhtiö, joka vastaa sähkön, kaukolämmön ja kaukojäähdytyksen tuotannosta, ylläpidosta ja kehittämisestä. Yhtiössä työskentelee noin 150 henkilöä.