MainIoT toimittaa Gasumille Solaxin osana ERP:n uudistusta

Kaasuyhtiö Gasum hankki ohjelmistopalveluyhtiö MainIoT:lta kunnossapidon ja kenttähuollon toimialaratkaisun Solaxin osana uutta Microsoft Dynamics AX 2012 -toiminnanohjausjärjestelmää. Gasum hyödyntää Solaxia toiminnanohjausjärjestelmän moduulina, jossa hallitaan muun muassa kaasunsiirtoverkostoon, asemiin sekä kaasun siirtoon ja jakeluun liittyviä kunnossapito- ja huoltotietoja.

Gasum haluaa kehittyä uusiutuvan, kotimaisen biokaasun johtavaksi tarjoajaksi sekä monipuolistaa kaasujen käyttöä esimerkiksi teollisuudessa sekä maa- ja meriliikenteessä. Strategian toteuttamisessa tärkeässä osassa on kaasunsiirtoverkosto, jonka ylläpitoon ja kehittämiseen kohdistuu merkittävä osa yhtiön investoinneista.

”Tavoitteenamme on yhtenäistää toimintatapojamme ja laajentaa palvelutarjontaamme sekä nykyisille että uusille toimialoille. Solax –järjestelmä on avainasemassa asiakaspalvelussamme sekä töiden ja resurssien hallinnan tehostamisessa verkottuneessa toimintaympäristössä. Toiminnanohjausjärjestelmän moduulina Solax tarjoaa meille mahdollisuuden hyödyntää kentältä tulevia tietoja entistä joustavammin liiketoiminnan kehittämisessä”, kuvailee Gasumilta johtaja Ari Suomilammi.

MainIoT tarjoaa toiminnan- ja taloudenohjauksen ratkaisuja sekä niihin integroitavia tai itsenäisesti toimivia toimialakohtaisia erityisratkaisuja. MainIoT on erikoistunut erityisesti Microsoft Dynamics AX –järjestelmän vertikaalitoimittajana kunnossapidon, huoltopalvelujen ja kenttähuollon alueella. MainIoT strategian mukaisesti takaamme asiakkaille jatkuvuuden käytössä olevien ratkaisujen parissa ja teemme tulevaisuuden tuomalla liiketoiminnan muuttuviin tarpeisiin soveltuvia uusia teknologioita.

”Gasum on pitkäaikainen kunnossapidon toiminnanohjausjärjestelmäasiakkaamme ja meille on kunnia päästä toimittamaan heille uuteen teknologiaan perustuvaa Solax-ratkaisua, joka tukee Gasumin tulevaisuuden liiketoimintatavoitteita. Toiminnanohjausjärjestelmään liitettävät vertikaaliratkaisut tuovat organisaatioille kilpailuetua mahdollistamalla oman toimialansa erityistarpeiden huomioimisen. Yhdessä kumppaneidemme kanssa voimme tarjota asiakkaillemme kattavan osaamisen ja skaalautua suuriinkin toimitusprojekteihin”, kertoo operatiivisen toiminnan johtaja Veli Nikkola MainIoT Software Oy:stä.