Gasum

Gasum tehostaa kaasuputkien asennus- ja huoltotöiden hallintaa

Gasum käyttää Solax-toiminnanohjausratkaisua Suomen maakaasuputkiverkoston asennus- ja huoltotöiden hallintaan. Kentältä mobiilisti järjestelmään lähetettävä tieto auttaa yhtiötä kehittämään liiketoimintaansa.

 

Gasum haluaa yhtenäistää toimintatapoja ja laajentaa palvelutarjontaansa. Valtionyhtiö Gasum toimii monipuolisesti maakaasun, nesteytetyn maakaasun ja kotimaisen biokaasun osaajana. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua, omistaa siirtoverkoston ja toimittaa maakaasua energiantuotantoon, teollisuudelle, kotitalouksille ja liikenteelle.

 

Toiminnanohjausratkaisu auttaa yhtenäistämään toimintatapoja

Gasum käyttää Solax-toiminnanohjausratkaisua laajasti kaasulaitteiden ja maakaasuverkoston asennukseen ja huoltoon sekä projektien ja teknisten palveluiden toiminnanohjaukseen. Solax-järjestelmällä on Gasumissa yli 100 käyttäjää.

Tavoitteenamme on yhtenäistää toimintatapojamme ja laajentaa palvelutarjontaamme sekä nykyisille että uusille toimialoille”, sanoo Ari Suomilammi, johtaja, järjestelmävastuu.

 

Töiden ja resurssien hallinta ja asiakaspalvelu tehostuvat

Gasum on integroinut Solax-ratkaisun kiinteästi muuhun toiminnanohjaukseen, ja käytössä on Microsoftin Dynamics AX -järjestelmä. Solax ja Dynamics AX toimivat tiiviisti yhdessä, esimerkiksi AXin projektinhallintaan ja kirjanpitoon nivoutuvat Solaxin puolella projektit, tapahtumat, laskutus, ennusteet ja projektihinnoittelu.

Solax-järjestelmä on avainasemassa asiakaspalvelussamme sekä töiden ja resurssien hallinnan tehostamisessa verkottuneessa toimintaympäristössä, sanoo Ari Suomilammi Gasumista.

Solax-toiminnanohjausjärjestelmä sopii työnkulun, tapahtumien, palveluiden ja elinkaaren hallintaan ja ohjaukseen. Teollinen internet tarjoaa suuria mahdollisuuksia, sillä periaatteessa minkä tahansa älykkään kohteen lähettämää informaatiota voidaan vastaanottaa järjestelmään ja ohjata verkostossa mille tahansa toteuttajalle.

 

Kentältä saadaan mobiilisti tietoja liiketoiminnan kehittämisen tueksi

Gasum otti Solax-ratkaisun tuotantokäyttöön vuosina 2013-2014. Ratkaisu sopii hyvin asennus- ja huoltotyyppisiin töihin, jossa tarvitaan sujuvaa pääsyä järjestelmään myös kentällä liikkuessa. Gasumissa on toteutettu Solax-järjestelmän vaativa mobiilikäyttö.

Toiminnanohjausjärjestelmän moduulina Solax tarjoaa meille mahdollisuuden hyödyntää kentältä tulevia tietoja entistä joustavammin liiketoiminnan kehittämisessä”, sanoo Ari Suomilammi Gasumista.